Door de huidige situatie met het corona virus zijn ook wij genoodzaakt om ons festival te verplaatsen naar zomer 2021. Meer info over datum en lineup vindt u hier.

Na een geslaagde tweede editie in juli 2019, begint nu het nieuwe NYX festivaljaar opnieuw. Dit zetten we altijd in met het kleine en zeer dansbare NYX op vinyl in het Gildenhuis te Meerhout waar onder andere de informatie in verband met de line-up en tickets zal worden meegedeeld.

Het NYX-festival van 2020 zal door gaan op 27 juni op dezelfde weide als vorig jaar. Deze weide bevindt zich langs de Olmsebaan ter hoogte van nummer 303 te Meerhout. De tickets zullen beschikbaar zijn vanaf maandag 17 februari en hebben de volgende tarieven: 60 euro voor vijf tickets in voorverkoop, ook wel de Otto vol formule, 15 euro voor enkele tickets in voorverkoop en 18 euro aan de kassa op de dag zelf. De festivalpoorten zullen zoals vorig jaar om 12u ‘s middags opengaan en rond half vier ‘s nachts weer sluiten. Er is weer gratis camping en parking voorzien aan het terrein, maar iedereen mag natuurlijk ook met de fiets komen want daar is ook een ruime stalling voor voorzien.

Nu gaan we over naar de line-up. Er zijn weer twee podia: het hoofdpodium en de dj stage. De organisatoren hebben weer een gevarieerde mix van leuke ontdekkingsmuziek voor het publiek bijeen gezocht. Eerst en vooral beginnen we op het hoofdpodium. De eerste band die aantreedt zal Radio Shotgun zijn. Deze band is een Meerhoutse punkrockband met de nodige ervaring achter de kiezen. Dan zal het Geelse/Meerhoutse Yunotes hen navolgen. Vervolgens hebben we Heisa. Daarna volgt Boskat. In het begin van de avond komt dan Mooneye. Jaguar Jaguar zal daarna zich kunnen bewijzen en de weide in vuur en vlam zetten. De headliner en afsluiter van de mainstage van het NYX-festival 2020 zal SHHT zijn die met hun muziek de weide zal bezweren. Op de Dj-stage zullen Roots Dynamite, Bekkie Von Koenhoven, Isabella & Linke Lou, Discohans, Ricky & Bobby James, Cisco FM, Lefto en Trazom Rasa hun beats gedurende de dag en nacht de weide in lanceren.

Er zullen weer dranken, cocktails, koffie, versnaperingen te verkrijgen zijn op de weide en er zal ook weer een chill corner aanwezig zijn. Onder de zon en de maan zullen we dus kunnen genieten van een breed muziekpalet getint met dansvibes.

Hopelijk zien wij jullie in juni op de weide.

18 Feb 2020