Door de huidige situatie met het corona virus zijn ook wij genoodzaakt om ons festival te verplaatsen naar zomer 2021. Meer info over datum en lineup vindt u hier.

over-nyx-festival

Wat in de helf van 2017 nog een jongensdroom was, werd op 30 juni 2018 werkelijkheid. De eerste editie van NYX Festival, een organisatie van Meehoutse jeugd, was een feit. Het festival vond plaats in het pitoresque gebergte in Meerhout. De klok kon afgetikt worden op 750 bezoekers en de organisatie kon van een succes spreken. Het startschot werd gegeven en sindsdien is NYX al wat de klok slaagt.

Met NYX Festival willen we een breed publiek aanspreken. We programmeren een alternatief aanbod van bands en DJ’s die stuk voor stuk het beste van zichzelf zullen geven. In 2019 kregen we onder andere Isbells, Tsar B, Rhea en vele meer. In 2020 breiden we onze DJ-booth uit. Deze zal de dansbenen onderhouden tussen de mainstage door en na het laatste optreden is het feest tot het einde van het festival.

NYX in …

Naast NYX Festival proberen we verschillende activiteiten te organiseren waar we de muzikale noot steeds neutraal zetten. Ieder jaar vindt NYX op Vinyl plaats, een fuif in Meerhout waar de muziek onttrokken wordt van het zwarte goud. Sinds 2019 hebben we NYX in Tarmac in het leven geroepen, een samenwerking met kunstencollectief Tarmac. Verwacht dus in de toekomst nog een pak straffe activiteiten waar we de ideologie van NYX zullen exploiteren!

De godin van de nacht

NYX is de godin van de nacht, als dochter van Chaos werd ze vereerd door Zeus hemzelf. In de Griekse mythologie was er zelden sprake van de godin NYX. Hoewel enkele subculturen haar wisten te waarderen en de kracht van de nacht wisten te appreciëren. We willen de nacht eren. Wat ook wel als donker en grauw wordt afgebeeld, heeft in de hedendaagse tijd een aparte cultuur gekregen. De vraag ‘Wat symboliseert de nacht’ valt breed te interpreteren, voor ons is NYX het perfecte symbool.

Wie organiseert NYX Festival?

NYX is een organisatie van Elf Gram Vet VZW, een jonge VZW die bestaat uit 10 jonge leden. Ieder van ons heeft een hechte band met het Kempische dorp Meerhout en stamt af van het vorige geslacht dat hun vleugels om Apollo-rock sloeg.